BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Κυριακή, 10 Αυγούστου 2008

Φιλοσοφίες...

Μερικές από τις δεκάδες φιλοσοφίες που έχω διαβάσει σε βιβλία ή έχω ακούσει από σοφούς ανθρώπους... Συγκέντρωσα εδώ τις αγαπημένες μου για να τις μοιραστώ με εσάς...

- Κανένας άντρας και καμία γυναίκα δεν αξίζει τα δάκρυά σου. Ο μόνος που τα αξίζει, δεν θα σε κάνει ποτέ να κλάψεις.


- Η αγάπη προσφέρεται δωρεάν, παρ' όλο που η αξία της είναι ανεκτίμητη.- Η αγάπη είναι ένα παιχνίδι. Εάν παίξεις, μπορεί να κερδίσεις ή να χάσεις. Όμως όπως σε κάθε καλό παιχνίδι, είτε κερδίσεις ή όχι, πάντα θέλεις να παίξεις ξανά.

- Ο έρωτας είναι εμμονή, η αγάπη λογική.

- Καλύτερα ένα τέλος με πόνο, παρά ένας πόνος χωρίς τέλος!


- Ένας αισιόδοξος πιστεύει πως ζούμε στον καλύτερο δυνατό κόσμο. Ένας απαισιόδοξος φοβάται πως αυτό είναι η αλήθεια.


- Ηρωισμός δεν είναι να ρίχνεις κάποιον κάτω. Ηρωισμός είναι να τον σηκώνεις.

- Αν σ' όλη σου τη ζωή περιμένεις την καταιγίδα, δεν θα χαρείς ποτέ τον ήλιο.

- Η υπέρτατη ευτυχία στη ζωή είναι να ξέρεις ότι σ' αγαπούν.

- Μην μετράς τα χρόνια, μέτρα τις αναμνήσεις.


- Ο ήλιος μας δίνει φως, αλλά το φεγγάρι προσφέρει την έμπνευση. Αυτός που κοιτάζει τον ήλιο με γυμνό μάτι, μπορεί να τυφλωθεί. Αυτός που κοιτάζει το φεγγάρι με γυμνό μάτι, μπορει να γίνει ποιητής. (Ραλφ Γουάλντο Έμερσον)

- Τίποτα δεν ενοχλεί περισσότερο τους εχθρούς σου από το να τους συγχωρείς. (Όσκαρ Ουάιλντ)

- Η κιβωτός έγινε από ερασιτέχνες και ο Τιτανικός από ειδικούς. Μην περιμένεις τα πάντα από τους ειδικούς. (Μάρεϊ Κοέν)- Η ευτυχία είναι μια πεταλούδα που όσο την κυνηγάς, βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά, αλλά αν καθίσεις κάτω ακίνητος, μπορεί να έρθει και να σταθεί ανάλαφρα πάνω σου.

- Είναι προτιμότερο να πεθαίνεις όρθιος, παρά να ζεις γονατιστός.


Θέλω να πιστεύω πως έδωσα ελπίδα σε κάποιον που τα διάβασε...

Σάββατο, 9 Αυγούστου 2008

Πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός!

Και ενώ νόμιζες πως αυτοί οι μαγικοί τρεις μήνες θα διαρκούσαν όσο το δεύτερο τρίμηνο της Γ' Γυμνασίου, ξαφνικά κοιτάζεις το ημερολόγιο και με μεγάλη λύπη βλέπεις πως ο Αύγουστος φτάνει στα μέσα του...! Και τώρα; Τι κάνουμε;

Καταρχήν, ψυχραιμία. Βρίσκομαι κι εγώ στην ίδια θέση με εσάς. Δεν θέλω να αρχίσουν τα σχολεία, θέλω να συνεχίσω να ζω ανέμελα το καλοκαίρι μου, με τους φίλους μου, τις βόλτες, τα cinema μας και όλα τα συναφή. Δεν κατάλαβα πότε τέλειωσαν οι εξετάσεις και πότε φτάσαμε στον Αύγουστο. Πόσο γρήγορα πέρασε ο καιρός!

Δεν ξέρω αν σας παρηγορεί αυτό, αλλά λένε πως όταν ο χρόνος περνάει γρήγορα, τότε σημαίνει πως περνάς καλά. Και είναι σημαντικό να περνάς καλά, χωρίς προβλήματα κι έγνοιες πάνω στο κεφάλι σου. Το καλοκαίρι σου δίνει το κουράγιο και τη δύναμη να αντιμετωπίσεις τους εννιά δύσκολους μήνες που ακολουθούν. Είναι ένα διάλειμμα για να ξεκουραστείς από το άγχος, την ανία, το διάβασμα, τα ξαφνικά τεστ, τα διαγωνίσματα και τις εξετάσεις.

Μην σκέφτεσαι πώς θα χωθείς ξανά στον βούρκο που λέγεται "Σχολείο". Σκέψου πόσο καλά πέρασες το καλοκαίρι... Και ας μην είμαστε απαισιόδοξοι και αχάριστοι... Έχουμε ένα μήνα ακόμα. Ένα μήνα για να περάσουμε καλά. Να κοιμηθούμε όσο θέλουμε, να δούμε τηλεόραση, να βγούμε έξω με τους φίλους μας, να διασκεδάσουμε, να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τη μαγεία του καλοκαιριού.

Καλό καλοκαίρι.