BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2008

Καλοκαίρι Και Μαθητές!

Καλοκαίρι! Λένε πως είναι η ομορφότερη εποχή του χρόνου. Ξεκουράζεσαι, χαλαρώνεις, έχεις περισσότερο χρόνο για τους φίλους σου, είσαι ελεύθερος να παίξεις video games όσο θέλεις, κοιμάσαι όποτε (και άμα) νυστάξεις και γενικά είσαι σε ... "χαλαρουϊτα" κατάσταση. Τρεις υπέροχοι μήνες ξεκούρασης και ηρεμίας. Είναι όμως όντως τρεις μήνες για έναν μαθητή;

ΙΟΥΝΙΟΣ

Έχει μπει ο Ιούνιος, ο ήλιος λάμπει, η θερμοκρασία ανεβαίνει απότομα και επικίνδυνα. Ο νους σου είναι στη θάλασσα και στις παραλίες. Όχιιιι! Πρέπει να βρεθείς στην πραγματικότητα όμως. Έχεις ακόμα μισό μήνα γεμάτο από διάβασμα, άγχος και εξετάσεις. Υπομονή, θα τελειώσουν.
Κάποτε τελειώνουν λοιπόν οι εξετάσεις. Χα! Νομίζεις! Πρέπει να περιμένεις για τα αποτελέσματα καμιά βδομάδα ακόμα. Αν έδινες πανελλήνιες, κάντες δύο. Αν είχες το απουσιολόγιο και ανησυχείς αν θα το έχεις και την επόμενη χρονιά, μέτρα μία βδομάδα, η οποία όμως θα σου φανεί σαν αιώνας με το άγχος που έχεις. Αν πάλι κινδυνεύεις να μείνεις... ακόμα εδώ είσαι και μετράς βδομάδες; Φύγε όσο προλαβαίνεις!
Κάποια στιγμή μαθαίνεις τα αποτελέσματα και ξαλαφρώνεις κάπως. Αν έδινες πανελλήνιες, πρέπει να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι το μηχανογραφικό. Αν έμεινες σε μερικά μαθήματα, σκέφτεσαι πώς θα διαβάσεις (ή πώς θα αποδράσεις) και η διάθεσή σου πέφτει κατακόρυφα. Αν πάλι ανησυχείς για το απουσιολόγιο, το άγχος σου δεν τελειώνει μέχρι να μάθεις αναλυτική βαθμολογία όλων των μαθητών του τμήματός σου - μην τυχόν σε πέρασε κανείς!
Το άγχος και η αγωνία τελειώνουν κάποια στιγμή και έρχεται να τα διαδεχτεί η βαρεμάρα. Πώς να χαλαρώσεις μετά από εννέα μήνες άγχους και καθημερινού προγράμματος; Πας να ανοίξεις το συρτάρι, αλλά δεν υπάρχει βιβλίο. Hellooo, τέλειωσε η χρονιά!

ΙΟΥΛΙΟΣ
Ή αλλιώς ο μήνας της βαρεμάρας. Δεν έχεις άγχος. Έχεις συμβιβαστεί με τον εαυτό σου. Έκανες το μηχανογραφικό και τέλειωσες (αν έδινες πανελλήνιες). Ησύχασες που έμαθες ότι το απουσιολόγιο είναι δικό σου και μόνο δικό σου (my precious όπως έλεγε και το Golum...)! Τις πρώτες μέρες το γλεντάς κανονικά. Ξενύχτια, βόλτες, ατέλειωτες ώρες στο τηλέφωνο με τους κολλητούς σου και δε συμμαζεύεται.
Κάποια στιγμή τα βαριέσαι όλα αυτά. Ξεδίνεις και λίγο στον υπολογιστή σου και στο playstation και ηρεμείς. Βγάζεις το άχτι όλης της χρονιάς.


Τώρα όμως οι φίλοι σου φεύγουν σε χωριά, νησιά, κατασκηνώσεις κτλ και δεν έχεις κανέναν να βγαίνεις. Ξαφνικά θυμάσαι πως υπάρχει και αυτό το μαγικό μαύρο κουτί, που λέγεται τηλεόραση. Αυτό το μαγικό κουτί ήταν η μοναδική μαγεία σου όλη τη χρονιά. Την ανοίγεις ενθουσιασμένος, αλλά τελικά απογοητεύεσαι. Όλες οι σειρές έχουν τελειώσει! Τι; Και τα πρωινάδικα; Ε, όχι και τα μεσημεριανά! Μόνο παιδικά και ειδήσεις στο Star έχει, αλλά έχεις και κάποια αξιοπρέπεια...
Αν είσαι τυχερός (;), οι γονείς σου μπορεί να σε στείλουν και σένα στην κατασκήνωση ή στο χωριό σου. Λέω, αν!


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Οι μύγες τον Αύγουστο είναι παχιές, λένε. Αλήθεια πόσα κιλά πήρες στις διακοπές; Ή μήπως δεν πήγες ακόμα διακοπές; Αν πήγες, πρέπει να κάνεις δίαιτα γιατί "δε λέει" να πας στο σχολείο με το "σωσίβιο" που έχεις γύρω από τη μέση σου. Ναι, και δεν εννοώ εκείνο που σου χάρισε ο καλοκαιρινός σου έρωτας (που έτυχε να είναι ναυαγοσώστης-στρια) για να τον θυμάσαι. Αν πάλι δεν πήγες, πρόσεξε γιατί τα πράγματα είναι χειρότερα! Αν φύγεις τώρα, θα έχεις λιγότερο χρόνο για δίαιτα μετά...
Αν η χρονιά που θα ακολουθήσει είναι σημαντική και δύσκολη για σένα ή αν έμεινες μετεξεταστέος, αποχαιρέτα από τώρα το καλοκαίρι. Ώρα για ιδιαίτερα και φροντιστήρια! Ξέχνα και τις παραλίες και τα ξενύχτια. Τώρα έχει ΔΙΑΒΑΣΜΑ.


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Πώς πάει η δίαιτα; Πλάκα κάνω. Τώρα η δίαιτα είναι το τελευταίο πράγμα που σε απασχολεί. Αν έδινες πανελλήνιες, έχεις άγχος για τη Σχολή που πέρασες. Αν ετοιμάζεσαι να πας Γυμνάσιο/Λύκειο/Πανεπιστήμιο ή γενικότερα να μπεις σε μια ανώτερη βαθμίδα, ξεκινάς την ψυχολογική προετοιμασία. Θυμάσαι την πρώτη μέρα σου στο σχολείο; Εφιάλτης, ε;
Ο Σεπτέμβριος δεν θεωρείται μήνας διακοπών. Όλοι έχουν το μυαλό τους στο σχολείο. Και η αντίστροφη μέτρηση ξεκινάει!


Καλό καλοκαίρι σε όλους τους μαθητές, τους τελειόφοιτους και τους φοιτητές! Αν σας έμεινε όρεξη μετά από αυτό δηλαδή... Χε, χε... ;-)